Menu Zavřít

VIKTOR SE VRACÍ

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

H a r v a r d s k é     f o n d y

Z prvních stránek novin a z televizní obrazovky se minulý týden opět usmíval Viktor Kožený. V luxusním apartmá londýnského hotelu Dorchester přijal kuponový magnát české novináře, kteří s ním přátelsky pohovořili. Česká televize odvysílala rozhovor Petra Husáka, který druhý den přetiskly Lidové noviny s dvěma fotografiemi Koženého na první straně, a Kateřina Kašparová z Blesku věnovala Koženému takřka celou titulní stranu.

V rozhovorech byl velký prostor věnován otázkám typu: Jste šťastný? Jaký máte sen? Máte pocit odpovědnosti vůči lidem, kteří jsou chudí? Kožený v odpovědích vysvětloval, jak je ve světě byznysu obvyklé pořádat honosné večeře pro obchodní partnery či proč musí čeští podílníci jeho bývalých fondů stále čekat na svou výplatu a že on za to nemůže. Kašparová končila rozhovor vyjádřením Koženého touhy vrátit se do Čech.

Mediální invaze Koženého a neočekávaná neútočnost a vstřícnost reportérů vyvolávají otázky, zda si Kožený prostřednictvím své public relations agentury nepřipravuje návrat do České republiky.

BRAND24

Již v listopadu jsme informovali (EURO 2/98), že Kožený je podezříván ze spolupráce s bývalou sovětskou tajnou službou KGB a že Irsko uvažuje o možnosti zbavit ho státního občanství, které za investici do tamní ekonomiky získal. Že by v Irsku Viktorovi hořela půda pod nohama?

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).