Menu Zavřít

Velká čtyřka

11. 7. 2003
Autor: Euro.cz

The Prague Research Forum

BRAND24

PRAHA (men) - Vytvořit co možná nejpřesnější statistiky mapující situaci na pražském trhu kancelářských prostor, se rozhodli čtyři ze skupiny největších mezinárodních realitních agentů. Společnosti DTZ, Jones Lang LaSalle, CB Richard Ellis a Cushman & Wakefield Healey & Baker (CW/HB) založily minulý týden skupinu The Prague Research Forum. Jejím cílem je usnadnit práci developerů, investorů a nájemců, kteří údaje o realitním trhu potřebují pro svá rozhodnutí. Podobné fórum již působí ve Varšavě a v Budapešti.
„Sejdeme se každé tři měsíce. Čtvrtletně také budeme aktualizovat data,“ řekl týdeníku EURO Andrew Thompson, ředitel sekce kancelářských prostor CW/HB.
První zpráva o kancelářských prostorách v Praze mapuje situaci za druhé čtvrtletí letošního roku. Praha disponuje 779 tisíci metry čtverečními nových prostor a dalšími 542 tisíci metry čtverečními kvalitních rekonstruovaných ploch. Objem neobsazených prostor dosáhl jedenácti procent, z čehož jedna třetina se nachází v centru města.
Během prvního čtvrtletí byly uzavřeny smlouvy v objemu 55 tisíc metrů čtverečních. Hlavní transakce zahrnují předpronájem dvanácti tisíc metrů čtverečních v projektu Anděl Park společnosti Mafra a znovuobnovení smlouvy na 7600 metrů čtverečních spojené s expanzí společností Hewlett Packard v objektu BB Centrum na Praze 4. Všeobecně lze říci, že většinu velkých nájemců stále přitahují lokality ve vzdálenějších částech Prahy a na okraji centra.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).