Menu Zavřít

Varující lahve

18. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Pernod Ricard

BRAND24

Francouzský koncern Pernod Ricard začne umisťovat varovná označení určená těhotným ženám na všechny lahve vína a tvrdého alkoholu, které prodává v rámci zemí Evropské unie. V České republice je součástí koncernu společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka.
Ve Francii je varovné označení již povinné, v ostatních zemích EU tomu tak zatím není. Varování zdůrazňuje škodlivý vliv, který má na těhotné ženy konzumace alkoholických nápojů a od první poloviny roku 2007 bude postupně přidáváno na zadní etiketu všech výrobků portfolia Pernod Ricard. „Je zájmem každého z nás propagovat zdravou a odpovědnou konzumaci alkoholu. Co se týká naší hlavní značky Becherovka, k iniciativě se připojí s novými etiketami zhruba v květnu tohoto roku,“ upřesnil David Haworth, generální ředitel Jan Becher – Karlovarská Becherovka.
Skupina Pernod Ricard také rozhodla, že do svých nových mezinárodních reklamních kampaní přidá informaci týkající se umírněné konzumace nebo prevence. Informace bude přizpůsobena situaci na místním trhu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).