Menu Zavřít

Valeskiho návrat

8. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Radiokomunikace

BRAND24

Terrence Edward Valeski, bývalý šéf mobilního operátora Eurotel, se vrací do Česka. Valeski však nepřichází do struktur společnosti Telefónica O2, na niž se Eurotel po spojení s Českým Telecomem přejmenoval, ale do Radiokomunikací. Tedy do firmy, kterou minulý měsíc koupilo za 33,6 miliardy korun konsorcium investorů kolem investiční banky Lehman Brothers. Právě pro tento subjekt Valeski pracuje, a je pravděpodobné, že jeho angažmá v Česku je spojeno s téměř 40procentním podílem Radiokomunikací v české pobočce mobilního operátora T-Mobile.
Valeski již prostřednictvím deníku MF Dnes vzkázal, že jeho hlavním úkolem bude vyjednávání o tom, co si od českého T-Mobilu slibuje jeho zaměstnavatel a jaké představy má druhý akcionář - Deutsche Telekom, držící zbývající podíl v českém mobilním operátorovi. Na Valeskiho návratu je pikantní zejména jeho minulost v souvislosti se současným angažmá: bývalí kolegové z Eurotelu jsou nyní jeho „konkurenty“, zatímco někdejší soupeři z T-Mobilu (respektive z operátora Paegas) se stali jeho spojenci.
Ze zjištění týdeníku EURO vyplývá, že nový majitel Radikomunikací počítá s Valeskim minimálně jako členem představenstva tohoto alternativního operátora. Právě v této pozici byl Valeski již ve středu minulý týden uveden v profilu Radikomunikací agentury ČEKIA.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).