Menu Zavřít

V rovnováze

15. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Rady a tipy pro správnou péči o vlasy

Stres, špatné ovzduší, nevyvážená strava, klimatické změny, únava a nervozita… Tolik každodenních agresivních vlivů může lehce způsobit zcitlivění vlasové pokožky a následně nepříjemné pocity svírání, svědění i výskyt zarudlých míst. Citlivou vlasovou pokožkou trpí stále více lidí (38 procent dle European Beauty Panelu, 2003) a k tomuto problému se přidávají i další dysfunkce podle typologie vlasu.
Jak citlivou vlasovou pokožku rozpoznáme? Na jejím povrchu se objevují zarudlá místa a vysušené partie. Často je doprovázejí lupy a zvýšená sekrece kožního mazu. Vlasy jsou těžké, nepoddajné a bez lesku. Zákazníci hovoří o nepříjemných pocitech svědění, podráždění, svírání či stahování vlasové pokožky. Prvořadým způsobem, jak proti tomu bojovat, je zklidnění. Tomu napomůže například technologie Complexe Hydra-Destress, která kombinuje uklidňující slunečnicový a calophyllový olej a glycerol pro hydrataci a uvolnění pokožky. Hypoalergenní dermatologické složení doplňuje složka omezující tvorbu lupů a zklidňující podráždění a navíc derivát mentolu pro okamžité osvěžení. Technologii nalezneme v řadě Dermo-Calm, jejíž přípravky vlasům navíc dodávají vysokou kosmeticitu s ohledem na jejich různé potřeby.
Pro citlivou vlasovou pokožku a suché vlasy je určena pro změnu šamponová lázeň Bain Riche Haute Tolérance, Bain Vital Haute Tolérance se hodí pro normální až smíšené vlasy a navíc obsahuje vitamin PP pro podporu mikrocirkulace krve. Řadu doplňuje noční sérum Noctocalm - několik kapek séra se nanáší na nejvíce citlivá místa na pokožce. Působení přípravku se zesiluje během noci, kdy je příznivá doba pro obnovu buněk a průběh metabolických procesů. Tekuté nemastné složení se ihned vstřebává, vrací vlasové pokožce rovnováhu a obnovuje její přirozené obranné schopnosti. Přípravek lze použít kdykoliv podle potřeby a od první aplikace garantuje okamžité zklidnění a osvěžení. Vlasům zároveň navrací jejich přirozenou krásu.

BRAND24

Dagmar Bílková, vzdělávací manažerka

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).