Menu Zavřít

V pionýrském stylu

23. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Po čtvrtém ročníku

Již čtvrtý ročník golfového turnaje Wrigley Cup se konal na Karlštejně v sobotu 17. července. Turnaj včetně doprovodného programu probíhal ve stylu doby, kdy žvýkání bylo tabu, takzvané doby pionýrských šátků, soudruhů a soudružek. Společnost Wrigley tím připomněla časy, kdy žvýkačka byla symbolem svobody a golf byl společensky nepřípustný. Firma, podporující český golf, chce vytvořit tradici v amatérsko-společenském turnaji Wrigley Cup. To, že se jí daří, je patrné z toho, že její turnaje tradičně vyhrávají cenu za nejlepší turnaj roku vyhlašovaném Golf Resortem Karlštejn. „I přes bohatý doprovodný program si tento turnaj udržel vysokou sportovní úroveň, která rok od roku roste, a proto bude i v této sezoně horkým favoritem na cenu turnaj roku,“ prozradil ředitel karlštejnského golfového hřiště Vojtěch Matějček. O tom, že se tento ročník vydařil svědčí návštěva bezmála 350 hostů, kteří o turnaji mluvili jen v superlativech.
Golfové klání organizovala brněnská agentura Lesto pod vedením Juraje Wernera. „Jsem velmi rád, že Wrigley může pomáhat při rozvoji tohoto sportu v České republice a že Wrigley Cup se stává prestižním turnajem s tradicí, kterou chceme samozřejmě dále rozvíjet v budoucnu,“ sdělil týdeníku EURO David Krajný, ředitel české pobočky Wrigley.
Doprovodný program zahrnoval golfovou akademii pro nehráče za účasti profesionálního trenéra, prohlídku hřiště s výkladem pravidel, miniturnaj v patování, jízdu na koních, lukostřelbu a kušostřelbu, prezentaci veteránů Škoda, módní přehlídku Wilvorst, ukázky z muzikálů Rebelové a Starci na chmelu. Program také doprovázely ochutnávky vín Carmen a barmanská show.
Na Karlštejn si přijeli zahrát i celebrity, jako herečka Bára Štěpánová nebo akrobatický lyžař Aleš Valenta. Mezi jamkami bylo možné zahlédnout bývalého tenistu Petra Kordu, který zazářil a s výsledkem 74 ran donesl do klubovny nejlepší brutto výsledek dne. Za mistrovský počin byl Korda odměněn letenkou do Říma, kterou poskytla společnost Alitalia, voucherem na ubytování v hotelu Intercontinental Praha a dalšími věcnými cenami.

Kategorie A (HCP 0-12,4)
1. Steiner Vojtěch 43
2. Janoušek Roman 39
3. Lehečka Marek 39

Kategorie B (HCP 12,5–24,4)
1. Žďárek Jan 42
2. Kareš Zbyněk 40
3. Kořan Martin 39

CONTENT24

Kategorie C (HCP 24,5-ZK)
1. Dlouhý Jakub 49
2. Ježek Jan 44
3. Bártík David 39

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).