Menu Zavřít

V NASA ocenili Liberec

3. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Elmarco

BRAND24

Česká firma Elmarco získala prestižní ocenění Nano 50TM, které uděluje magazín Nanotech Briefs vydávaný NASA Tech Briefs. Společnost, která sídlí v Liberci a zaměstnává 168 lidí, získala uznání světových odborníků za filtrační materiál s názvem Nanospider AntimicrobeWebTM. „Je to zatím náš největší mezinárodní úspěch. Umístěním v Nano50TM se potvrdila pozice Elmarka jako lídra v oboru nanovlákenných technologií,“ komentoval ocenění majitel společnosti Elmarco Ladislav Mareš.
Materiál slouží k odstraňování fyzikálních a biologických nečistot z vdechovaného nebo vydechovaného vzduchu; jeho vlastnosti ho předurčují k použití především v medicíně. Ocenění vyhlašuje měsíčník Nanotech Briefs od roku 2005. Obsah magazínu je zaměřen na nejnovější informace v oblasti průmyslu a obchodu, inovace v oblasti nanotechnologií a jejich aplikací, jako je biomedicína, vývoj nových materiálů, kosmetika či letecký a automobilový průmyslu.
Ocenění, kterým se zatím žádná česká firma pochlubit nemůže, Elmarco převezme až za několik měsíců, a to v rámci slavnostního večera National Nano Engineering Conference. Ten se bude konat 14. až 15. listopadu 2007 v americkém Bostonu, jenž je považován za světové centrum nanotechnologií.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).