Menu Zavřít

V jamkovce nejlepší Nič a Dittertová

25. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Čtyřdenní turnaj v Cihelnách

Krásné hřiště v Cihelnách hostilo od 19. června 2003 čtyřdenní Národní mistrovství ve hře na jamky. Mužský turnajový pavouk skýtal 32 míst pro nejlepší hráče vzešlé z kvalifikačního kola hraného na rány. V něm kraloval Semilák Martin Vancl prvotřídním výkonem 65 ran (-5). Dalších šest hráčů dokázalo zahrát pod par včetně obhájce titulu Romana Svobody z Čechie, který si navíc připsal ceněný úder hole-in-one na páté jamce dlouhé 106 metrů. Čest obci profesionálů, jimž je letos sice umožněno účastnit se nejvyšších amatérských soutěží, ale příliš se do nich nehrnou, přijel hájit Robert Schovánek. Se 68 ranami v kvalifikaci obsadil čtvrté místo, a zajistil si tak výhodné nasazení do vyřazovacích bojů. Hranice postupu do jamkové části mistrovství ležela letos neobvykle nízko - 76 ran.
O šestnáct volných míst v kategorii žen bojovalo 31 hráček. Stejně jako u mužů i zde se hrálo pod par, a k vidění byla rovněž jamka zahraná na jeden úder, 153 metrů dlouhá dvojka. To vše v podání Martiny Kodejšové z Erpetu (68 ran), která nechala své soupeřky daleko za sebou.
Kvalifikace byla však jen prvním, méně důležitým dějstvím jamkového mistrovství. Jamkovka nebývá jen otázkou golfového umu, ale především hrou pevných nervů a taktiky. Důkazem je fakt, že oba suveréni kvalifikace, Vancl i Kodejšová, skončili svou pouť za titulem už ve druhém kole. A kdo by například v ženském finále čekal štiřínskou Petru Kvídovou, střílel by vedle.
Tituly Mistrů České republiky si nakonec odvezli Petr Nič z Golf Clubu Praha a Silvie Dittertová z Golf Clubu Mariánské Lázně. Pikantní je, že při loňském jamkovém mistrovství, které se hrálo v Šilheřovicích, vypadli oba letošní šampioni již v prvním kole. Poraženými finalisty se stali semilský Robert Schovánek a pražská Zuzana Mašínová. Premiérově se hrálo i o třetí místo, které se nakonec stalo kořistí neúspěšných loňských obhájců Romana Svobody a Petry Kvídové.

Výsledky
Národní mistrovství ve hře na jamky presented by Credit Suisse, Cihelny, 19.-22. 6. 2003

Kategorie muži:
1. Petr Nič (GCP)
2. Robert Schovánek (GCS)
3. Roman Svoboda (GKČ)

BRAND24

Kategorie ženy:
1. Silvie Dittertová (GCML)
2. Zuzana Mašínová (GCP)
3. Petra Kvídová (GCŠ)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).