Menu Zavřít

Už se soutěží

1. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Václavské náměstí 13, 15

BRAND24

PRAHA (men) – Dvoukolová veřejná soutěž na kupce komplexu domů v Praze na Václavském náměstí 13 a 15 a sousedních bloků v Panské ulici byla vyhlášena na konci minulého týdne (EURO 36/2003). Soutěž organizuje aukční síň Naxos, která dražila komplex již v dubnu letošního roku. Vydražitel, italská společnost Bricks Invest, ale nezaplatil kupní cenu. Veřejnou soutěží se má předejít podobnému nezdaru.
Spolu s budovami na Václavském náměstí je nabízen v jednom balíku ještě dům v Jindřišské ulici 7. “Myslím, že se tak zvýší šance prodeje,” říká Libor Nevšímal, člen představenstva společnosti Naxos. Minimální cena byla stanovena na 650 milionů korun. “Rozhodujícími kritérii při výběru potenciálního kupce bude nabídnutá cena, doložení solventnosti a další záměr s nemovitostmi,” dodal Nevšímal. Vítěz veřejné soutěže by měl být znám v dubnu příštího roku.
Objekty se nacházejí v centru Prahy 1. Celkem jde o šestnáct budov na adresách Václavské náměstí 13 a 15 a Panská 8 a 10. Stavby leží na vlastních pozemcích a v současnosti jsou využívány hlavně k administrativním účelům. Majitelem domů je akciová společnost Integra, dcera IPB Real Investment. Z prodeje komplexu uhradí vlastník závazky vůči České konsolidační agentuře, která na budovy uplatňuje zástavní právo.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).