Menu Zavřít

UŽ JSOU V KONKURSU

23. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Kovohutě Břidličná

BŘIDLIČNÁ (ČTK) – Krajský obchodní soud v Ostravě prohlásil 1. června konkurs na majetek společnosti Kovohutě Břidličná (KOB). Ta byla do loňského převodu výrobních aktiv na dceřinou společnost Hutní závody Břidličná největším tuzemským výrobcem hliníkových plechů, obalů pro potravinářství, tabákový průmysl a farmacii.

Návrh na konkurs podala obchodní firma Metalimex, jíž Kovohutě dluží přes dvě stě milionů korun. Konkursním správcem byl ustaven Jan Zetocha. Představenstvo KOB považuje prohlášení úpadku za neoprávněné a hodlá se proti němu odvolat.

BRAND24

Podnik loni v červenci prodal všechna svá výrobní aktiva a související cizí zdroje své dceři Hutní závody Břidličná. Její vedení poté rozhodlo o postupném odprodeji aktiv strategickým investorům, z výnosů chce vyrovnat závazky. Mluvčí podniku Tomáš Obr uvádí, že je na spadnutí smlouva s francouzským hliníkářským koncernem Pechiney, který by měl koupit válcovnu hliníkových fólií za 1,5 miliardy korun. Management Hutních závodů, které zaměstnávají 1560 lidí, se domnívá, že konkurs by neměl podnik zasáhnout. Firmu ovládá jiná dceřiná společnost Kovohutí – Tapa Tábor, KOB vlastní pouhé jedno procento akcií.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).