Menu Zavřít

Úspěch na Paloučku

20. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Harmonie Group

BRAND24

PRAHA (bor) - Česká developerská skupina Harmonie Group připravuje v Berouně a dalších českých a moravských městech výstavbu téměř pěti set bytů. „Úspěch s berounským projektem Palouček II., který jsme už vyprodali, nás povzbudil k expanzi. Rozhodně se ale nestaneme low-costovým developerem, který bude cenu snižovat na úkor společných prostor nebo co nejvyššího počtu bytů,“ tvrdí Martin Klein, generální ředitel Harmonie Group. Portfolio developera vedle bytových domů rozšířily i funkcionalistické vily.
Harmonie Group nyní pracuje na sedmi rezidenčních projektech. V Berouně připravuje výstavbu dalšího bytového domu Palouček III. s necelými třemi desítkami bytů. Zhruba před měsícem společnost zahájila stavbu projektu Královský Horizont v lokalitě Královský Dvůr na Berounsku. V devíti viladomech do konce příštího roku vyroste 225 bytů. Firma získala územní rozhodnutí na dalších dvanáct rodinných domů a šestnáct bytových jednotek v řadových domech ve funkcionalistickém duchu taktéž v berounské lokalitě Luka. „Rodinné domy překonávají rozpor daný protikladem spotřebního charakteru současného života a podstaty bydlení. Místo zírání do vesměs nesrozumitelných plánů a konfrontace s nepřehlednými rozpočty si mohou zákazníci hrát se stavebnicí, z jejichž kostek jsou schopni sami vymodelovat svůj dům,“ tvrdí architekt Michal Šourek, který domy navrhl.
V centru Olomouce dostaví Harmonie Group v listopadu příštího roku Měšťanský dům Arkadia s 23 byty, v Čelákovicích do jara roku 2007 vyroste v bytovém domě 38 jednotek. V Praze dokončí v létě příštího roku byty v projektu Viladům Vidoule.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).