Menu Zavřít

Tvujdum v pěti jazycích

7. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Media Online

BRAND24

PRAHA (oh) - Společnost Media Online, vydavatel největšího českého portálu o bydlení Tvujdum.cz, plánuje rozšíření svých zahraničních aktivit. Centrem jejího zájmu se stal polský a ruský trh, kde firma hodlá na začátku příštího roku otevřít zastoupení. Media Online již čtyři roky provozuje na Slovensku portál Tvojdom.sk, před dvěma lety otevřela dceřiné pobočky v Rakousku a Německu, portály Deinwohnen.de a Deinwohnen.at. „Podaří-li se nám realizovat své plány, v lednu 2006 budeme provozovat internetové portály o bydlení a stavebnictví v pěti světových jazycích pro celkem šest zemí,“ vypočítává Ladislav Semetkovský, generální ředitel Media Online.
Zatímco v Polsku chce firma působit na celorepublikovém trhu, v Rusku se hlavním centrem dění stane Moskva. „V každé pobočce bude zpočátku pracovat asi pět redaktorů a tým obchodníků,“ říká Semetkovský. Náklady na vybudování ruského a polského zastoupení a první rok provozování těchto zahraničních portálů odhaduje na zhruba pět milionů korun. Media Online také navázala spolupráci s vydavatelstvím Vltava-Labe-Press, které v České republice vydává na šest desítek regionálních listů. Deníky Bohemia a Moravia z portálu Tvujdum.cz přebírají články do přílohy o bydlení.
Internetová společnost za zhruba tři miliony korun provedla generální obnovu technologického zázemí, spočívající v nově vyvinutém redakčním systému a nově vybudované farmě serverů. „Stará verze portálu Tvujdum.cz měla problém s přetížeností serveru, který nestíhal zpracovávat požadavky čtenářů na zobrazování článků či vyhledávání nemovitostí. Celý systém byl proto neustále přetížený a zobrazování stránek bylo zpomalené,“ dodává Semetkovský.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).