Menu Zavřít

Tři čtvrtě miliardy za film

31. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Barrandov Studios

BRAND24

PRAHA (nt) – Silný kurs koruny a povodně se podepsaly na hospodářských výsledcích Barrandov Studios, jejichž předběžnou verzi zveřejnil generální ředitel firmy Radomír Dočekal. Zisk společnosti, která během minulého roku zpracovala 2210 kilometrů negativu, se vyšplhal na 63 milionů korun při tržbách přesahujících tři čtvrtě miliardy. Auditovaná čísla budou k dispozici do konce května.
Výsledky jsou důležité i pro několik zájemců, kteří jednají o koupi Barrandova. Dočekal dodal, že mezi nimi však nejsou čeští zájemci. Spekulovalo se například i o zájmu televize Nova. Majitelé studií, společnost Třinecké železárny, prý za svůj téměř osmdesátiprocentní podíl plánují zinkasovat půldruhé miliardy korun.
„Jsme jediné studio v Evropě, které je dlouhodobě ziskové,“ zhodnotil lakonicky Dočekal fungování Barrandova. „Většina studií dosahuje vytíženost okolo padesáti procent, což je výsledek našich hostivařských ateliérů, barrandovská studia táhnou naše celkové vytížení výš.“ Kapacita firmy tak loni dosáhla využití na 74 procent.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).