Menu Zavřít

TLAČENICE  MEZI ELITU

13. 8. 2001
Autor: Euro.cz

IPB

Investiční a Poštovní banka chce zvýšit likviditu a prestiž svých akcií zařazením do systému pražské burzy, takzvaného SPAD. To je elitní trh pro osm prestižních emisí, kde se tvoří cena na základě nabídky a poptávky mezi jednotlivými obc hodníky. IPB by se tak ráda zařadila po bok svých kolegyň, Komerční banky či České spořitelny, které již mezi blue chips tuzemského trhu jsou.

„Emise akcií IPB vyhovuje podmínkám burzy, poslední slovo ale budou mít makléři a jejich ochota emisi kóto vat. Burza vyzvala členy burzy, aby se do konce srpna k IPB vyjádřili. „Pokud se přihlásí alespoň tři tvůrci trhu, pak by nic nebránilo tomu, aby se počet „spadovských emisí zvýšil ze současných osmi titulů na devět, uvedla mluvčí pražské burzy Iv a Sedláková.

Sama IPB věří, že rozhodnutí padne do dvou měsíců. „Všechny žádosti už byly podány a administrace tohoto kroku je před dokončením. Předpokládáme, že akcie IPB budou do systému SPAD zařazeny v průběhu října, oznámila mluvčí IPB Barbora Tachecí. Důvodem pro zařazení akcií IPB do systému burzy SPAD je, že by se tak mohly výrazně zvýšit objemy obchodování s jejich akciemi. Ve druhém letošním čtvrtletí nestačil obrat IPB na centrálním trhu burzy na první dvacítku, což bylo dal eko za konkurenční Komerční bankou a Českou spořitelnou.

BRAND24

„Výsledkem by mělo být zařazení akcií IPB do skupiny takzvaných blue chips, tedy nejkvalitnějších a nejobchodovanějších akcií na českém trhu, potvrdila Tachecí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).