Menu Zavřít

TECHNO PRO AMERICKÝ ATOM

31. 8. 2001
Autor: Euro.cz

APP

Praha – Z recese ve světě informačních technologií mohou paradoxně těžit domácí firmy. Škrty ve výdajích velkých zahraničních společností na informační systémy jim totiž poskytují šanci nastoupit místo velkých jmen IT byznysu. Týdeník EURO získal informace, že česká společnost APP minulý měsíc podepsala kontrakt na dodávku technologií pro integraci aplikací v šesti jaderných elektrárnách společnosti NMC ve Spojených státech.

Hodnota zakázky činí 20 milionů korun. Firmě se podařilo proniknout na americký trh a doufá, že se její tamní aktivity rozšíří. „Projekt by měl být ukončen za tři měsíce, je pravděpodobné, že budou následovat další zakázky, říká jeho šéf v APP Vítězslav Bogač. Cílem operace je implementace sys–tému na řízení údržby a správy majetku ve zmíněných elektrárnách. APP k tomu využije integrační platformu BEA Systems.

BRAND24

Firma APP pro letošní rok plánuje obrat jedenáct milionů dolarů, zaměstnává dvě stě lidí. V prvním letošním pololetí vytvořila zisk 1,011 milionu dolarů. K rozvoji společnosti pomohla investice v roce 1997. Do APP tehdy nalila skupina rizikových kapitalistů v čele s fondem Warburg Pincus 23 milionů dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).