Menu Zavřít

Technika z Liberce

27. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Trumpf

BRAND24

PRAHA (mat) - Výrobce technických zařízení Trumpf vstupuje na český trh. V Liberci koupila německá společnost pozemek o rozloze 62 tisíc metrů čtverečních, na kterém vystaví továrnu. „V první fázi do závodu investujeme patnáct milionů eur. Pokud se bude novému produktu na trhu dařit, máme v plánu továrnu rozšířit,“ řekl týdeníku EURO mluvčí společnosti Ingo Schnaitmann. Výroba by měla být zahájena v září příštího roku.
Skupina Trumpf získala tento měsíc prestižní ocenění “Best of European Business Award“ v kategorii “Inovace“. „Do výzkumu investujeme osm procent obratu, což je zhruba dvojnásobek průměru v této branži. Při vývoji nových produktů navíc úzce spolupracujeme s univerzitami a svými odběrateli,“ sdělil Schnaitmann a dodal: „Šedesát procent obratu docílíme právě produkty, které jsme zavedli v minulých čtyřech letech.“
Společnost Trumpf, která vyrábí zejména laserovou techniku, obráběcí stroje a elektronická a technická zařízení pro medicínu, byla založena Christianem Trumpfem v roce 1923 ve Stuttgartu. V obchodním roce 2004/2005 zaznamenala skupina, která zaměstnává 5800 lidí, rekordní obrat přesahující 1,4 miliardy eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).