Menu Zavřít

SVÍTÍ ČERVENĚ

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

T-Online

BRAND24

DARMSTADT (Reuters) – Evropská jednička v poskytování internetových služeb, německá T–Online, ohlásila za obchodní rok 2000 červená čísla. Ztráta této dcery Deutsche Telekomu, vypočtená před zdaněním, splátkami úroků, odpisy a amortizací (Ebitda), činí 125 milionů eur. V předchozím roce dosáhla firma kladného výsledku 17,6 milionu eur. Negativní bilanci částečně vylepšují na minus 85,8 milionu eur zvláštní výnosy z obchodování s akciemi Comdirekt Bank, v níž má T–Online 21 procent.
Zveřejněné číslo o hospodaření během posledních dvanácti měsíců předčilo odhady analytiků. Ti očekávali ztrátu v rozpětí od minus 67 do minus 176 milionů eur, což dává průměr minus 108 milionů.
Společnost T–Online uvedla, že se na červených číslech nejvíce podepsaly úkoly, které si předsevzala. A to zejména zavedení systému deficitních paušálních poplatků za připojení na internet a nové akvizice. V posledním čtvrtletí, v němž se ztráta dostala na 71,4 milionu eur, přikoupili Němci za patnáct milionů eur dalších 49 procent v rakouské T–Online.at a stali se jejím stoprocentním vlastníkem.
Obrat koncernu T–Online v roce 2000 dělá 797,2 milionu eur (plus 86,1 procenta ve srovnání s rokem 1999), přičemž na poslední kvartál připadá 254,6 milionu eur. Experti předpovídali celkový obrat o čtyřicet milionů eur menší, obchodníci na burze vyjádřili spokojenost. Počet zákazníků se zvýšil koncem prosince na 7,94 milionu, což je o sedmdesát procent více než v předešlém roce. Přírůstek nových klientů v posledním čtvrtletí zaostal nicméně za očekáváním. Zákazníků, kteří využívají internetové paušály, eviduje firma více než půl milionu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).