Menu Zavřít

STEFFENS ODCHÁZÍ

16. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Merrill Lynch

New York (Bloomberg) – John „Launny Steffens, který udělal z Merrill Lynch největší americkou investiční banku, odchází po osmatřiceti letech z firmy. Hodlá rozjet vlastní investičně–manažerskou společnost. Kdo Steffense nahradí, není zatím jasné.

Devětapadesátiletý Steffens vedl celý brokerský byznys, v němž firma obhospodařuje 1,6 bilionu dolarů na klientských aktivech. „Někomu radit co s penězi je skvělá věc, ale já chci dělat nové věci, být inovátorem, uvedl Steffens. Před patnácti měsíci se stal také poradcem šéfa Merrill Lynch Davida Komanského. Na jeho tehdejší místo šéfa brokerské části firmy nastoupil Stanley O Neal. Právě o O Nealovi se dnes hovoří jako o možném nástupci Komanského. Ten odejde z čela společnosti v roce 2004.

BRAND24

O Steffensovi se na počátku devadesátých let hovořilo jako o nejvhodnějším kandidátovi na post nového šéfa po Danielu Tullym. Steffens se však tehdy rozhodl pro brokerský byznys a v čele firmy se ocitl David Komansky. Zařadil se mezi nejlépe placené manažery. Od ledna prodal čtvrtinu svého podílu v Merrill Lynch, a získal tím 82 milionů dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).