Menu Zavřít

Společně na zákazníky

15. 6. 2006
Autor: Euro.cz

RWE a ČEZ

BRAND24

PRAHA (foj) - Konkurenti na českém trhu s energiemi se dohodli na spolupráci. České regionální distribuční plynárenské firmy ze skupiny RWE a ČEZ otevřou společné zákaznické kanceláře. V šesti vybraných městech budou nově z jednoho místa poskytovat odběratelům služby spojené s dodávkami elektřiny a zemního plynu. Projekt Energie z jednoho místa běží od letošního června v Liberci a Karlových Varech, následně jej obě společnosti spustí i v Olomouci, Pardubicích, Hradci Králové a Ostravě. Výhody spolupráce si firmy ověřily již na pilotním projektu Energie z jednoho místa v Plzni, který funguje bez problémů už dva roky.
„Pro všechny bude nyní zařizování týkající se odběru energií jednodušší a rychlejší,“ konstatoval generální ředitel Skupiny ČEZ Martin Roman. Šest nových společných kanceláří firmy otevřou v prostorech bývalých obchodních míst Skupiny ČEZ. Předseda představenstva RWE Transgas Ulrich Jobs tvrdí, že hlavním důvodem, proč se firmy dohodly na spolupráci, je zlepšení zákaznického servisu. „Zvýšení dostupnosti služeb také posiluje naši konkurenceschopnost na otevírajícím se trhu se zemním plynem,“ neopomněl dodat.
Ve společných centrech nyní mohou odběratelé na jednom místě vyřídit mimo jiné záležitosti týkající se změny smlouvy, nahlašování samoodečtů a reklamace.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).