Menu Zavřít

SPOJENÍ SIL V ENERGETICE

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ABB a Alstom

Nová jednička na světovém trhu energetických zařízení se jmenuje ABB Alstom Power. Vznikla sloučením vývoje a výroby těchto zařízení u dvou významných firem v oboru - švýcarsko-švédského koncernu ABB a francouzské společnosti Alstom ( obě působí také v ČR). Podle odborníků ovládne celou čtvrtinu světové výroby energe- tických zařízení. Jak při té příležitosti řekl prezident ABB Göran Lindahl, mateřské koncerny se touto fúzí svých energetických aktivit připravují na pokračující li beralizaci trhu elektřiny.

Jak uvedli představitelé obou společností, nový subjekt bude moci lépe reagovat na měnící se příležitosti na trhu. Přínosy z růstu efektivity a produktivity spolu s úsporami, které budou výsledkem rozšíření výroby, by podle odhadu mohly v nejbližších třech až čtyřech letech dosáhnout 450 milionů USD ročně.

CONTENT24

V rámci vyrovnání rozdílu rozsahu aktivit, kterými obě společnosti do společného podniku přispěly, dostane ABB od Alstomu kompenzaci ve výši 1,5 miliardy USD. Prezidentem a předsedou představenstva nové společnosti se stane Claude Darmon, který je v současné době zástupcem předsedy představenstva Alstom.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).