Menu Zavřít

Špatná zpráva pro třetí ranvej

21. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Letiště Ruzyně

BRAND24

PRAHA (bor) - Magistrát hlavního města Prahy se s největší pravděpodobností neodvolá proti rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který minulý týden zrušil změnu územního plánu pro stavbu třetí vzletové dráhy na Ruzyni. Uvedl to mluvčí magistrátu Jiří Wolf bez dalších informací. Dodal pouze, že případem se bude zastupitelstvo města zabývat v září. Úředníci pražského magistrátu se přesto domnívají, že splnili všechny podmínky, které legislativa pro změnu územního plánu vyžaduje.
Nejvyšší správní soud vyhověl žalobě Občanského sdružení pro Nebušice na zrušení změny územního plánu s odůvodněním, že magistrát při schvalování změny neprojednal všechny jejich připomínky, nezahrnul do plánu takzvaná hluková ochranná pásma nové dráhy a neměl při rozhodování k dispozici posudek vlivu stavby na životní prostředí.
„Stěžovatelé nebyli účastníky řízení o změně plánu, jejich připomínky by měly být projednány až v další fázi, kterou je řízení o územním rozhodnutí. Stejně tak ochranná hluková pásma mají být definována až v tomto stadiu. Pro změnu územního plánu máme kladné stanovisko hygienika,“ řekla týdeníku EURO Jitka Cvetlerová, ředitelka odboru územního plánu magistrátu. Jak dodala, v době schvalování územního plánu nebyl podle tehdy platné legislativy třeba posudek vlivu stavby na životní prostředí (EIA), ale pouze takzvaná strategická EIA, kterou magistrát disponoval.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).