Menu Zavřít

Soud rozhodne po prázdninách

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

ČSOB vs. Nemeth

CONTENT24

Soudní spor mezi ČSOB a advokátem Věslavem Nemethem byl ve čtvrtek 3. května po jednání u Městského soudu v Praze odročen. Soud dal za pravdu ČSOB, která zpochybnila znalecký posudek vypracovaný soudním znalcem - společností Dolmen servis. „Soud uznal naši námitku, že soudní znalec byl podjatý,“ řekl týdeníku EURO advokát ČSOB Radek Pokorný.
Jednoho z jednatelů Dolmen servisu totiž v minulosti v jiných kauzách zastupoval týž advokát, který zastupuje Nemetha. ČSOB se navíc se stejným znalcem Lubošem Smrčkou setkala již v minulosti, kdy byl jménem firmy Dolmen servis správcem konkurzní podstaty společnosti SG Industry. Banka měla pocit, že už tehdy nepostupoval vůči ČSOB korektně.
Posudek vyhotovený před rokem z popudu soudu měl odpovědět na klíčovou otázku, zda Nemethova nabídka na sekuritizaci pohledávek byla skutečným know-how, a zda toto duševní vlastnictví potom bylo využito při založení offshore fondů Triton a Accord, struktury komanditních společností a transakce nazývané Creas. Tento posudek přitom překvapivě, vzhledem k výsledkům dosavadních soudních sporů, dával za pravdu jednoznačně Nemethovi.
Soud bude spor mezi ČSOB a Nemethem znovu projednávat v září. Nemeth se u banky domáhá části své pohledávky ve výši 600 milionů plus úroky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).