Menu Zavřít

Směr jih

29. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Orea

BRAND24

PRAHA (bor) - Provozovatel největšího tuzemského hotelového řetězce, společnost Orea, chce rozšířit své obchodní aktivity do zahraničí. Člen koncernu Cimex Group se zatím soustředil hlavně na rozšiřování sítě hotelů v tuzemsku. To by se mělo do budoucna změnit. „Dalším cílem společnosti Orea je expanze do zahraničí, pozornost upíráme hlavně do Rakouska, Itálie a Bulharska,“ řekl týdeníku EURO Martin Pinl, generální ředitel skupiny Cimex.
Tento záměr je jedním z důvodů změn ve firmě Orea, která se od září přetransformuje ze společnosti s ručením omezeným na dvě akciové společnosti - Orea Hotels a VN 17. „Právní forma akciové společnosti je celosvětově chápana jako stabilnější, transparentnější a coby obchodní partner i svým způsobem důvěryhodnější. Cílem je posílit image společnosti vůči současným i potenciálním klientům, obchodním partnerům i peněžním ústavům,“ vysvětlil Pinl. Právě od nich bude chtít Orea zajistit financování nákupu nových hotelů v zahraničí.
Orea Hotels si jako akciová společnost slibuje lepší a snadnější přístup k penězům. S tuzemskými bankami už firma začala jednat. „Finančními institucemi je lépe vnímána a zároveň je možné získávat finanční prostředky veřejnými úpisy nových akcií při zvyšování základního kapitálu,“ dodal ředitel Cimexu. Úvěru chce společnost Orea využít i k modernizaci současného řetězce. Do renovace svých hotelů v Česku investovala částku blížící se jedné miliardě korun.
Do portfolia akciové společnosti VN 17 bude spadat lukrativní objekt na Václavském náměstí číslo 17, který byl dříve znám jako Pasáž Práce. Martin Pinl tvrdí, že dům bude rekonstruován a nabídnut k prodeji. Cimex s potenciálními kupci již nyní jedná.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).