Menu Zavřít

Sloučení povoleno

22. 3. 2002
Autor: Euro.cz

Podílové fondy PPF

BRAND24

PRAHA (tpk) – Komise pro cenné papíry povolila minulý pátek PPF investiční společnosti převedení jejích uzavřených podílových fondů – PPF Českého a PPF Moravskoslezského - do správy investiční společnosti ČP INVEST, která je dceřinou společností České pojišťovny. Důvodem k převodu je sdružit aktivity kolektivního investování v rámci finanční skupiny pod jeden subjekt, právě ČP INVEST. To souvisí i se strategií skupiny PPF nabízet finanční služby pro drobnou klientelu pod značku České pojišťovny, která se na tento segment orientuje.
Pro podílníky fondů se však nic nezmění. Jedinou změnou bude pouze jméno správcovské společnosti v názvu fondů. Rovněž s podílovými listy fondů se bude dále obchodovat na veřejných trzích. Podílníci nadále zůstanou u stávajících fondů, které budou pokračovat ve své investiční strategii. Výhoda pro ně spočívá v tom, že se stanou součástí Rodiny fondů ČP INVEST. Ta jim nabídne prostřednictvím osmi fondů a různých investičních programů nové možnosti investování. Navíc budou moci po otevření fondů přestupovat mezi jednotlivými fondy rodiny, a měnit tak investiční strategii.
Převodem majetku uzavřených podílových fondů PPF ve výši 1,8 miliardy korun do správy ČP INVEST se tato firma stane sedmou největší investiční společností v Česku s majetkem 3,2 miliardy Kč.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).