Menu Zavřít

Sladké bydlení

4. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Neocity Group

DT24

PRAHA (bor) - Na český rezidenční trh vstoupil izraelský investor. Společnost Neocity Group připravuje výstavbu bytového komplexu v nevyužívaném areálu modřanského cukrovaru. Architekt pro rozvoj Prahy 12 Viktor Černý tvrdí, že společnost už záměr na výstavbu bytů předložila radnici, zastupitelstvo městské části se jím bude zabývat v září.
Manažerka Neocity Group Jaroslava Osvaldová uvedla, že firma má v úmyslu vybudovat v Modřanech byty vyšší kategorie. Jejich počet by měl přesáhnout stovku. Developer předpokládá, že územní rozhodnutí a stavební povolení by mohl získat v prvních měsících příštího roku, začátek stavby naplánoval na polovinu roku 2006 a její dokončení před konec roku 2007.
Investiční společnost Neocity Group podniká v nemovitostech a průmyslu v Izraeli, východní Evropě, Africe a Kanadě. V posledních deseti letech prodala více než deset tisíc rezidenčních nemovitostí. Její realitní nemovitostní fond hodlá investovat 92 milionů dolarů především do rezidenčních projektů v Izraeli a východní Evropě. Fond je již aktivní v Rumunsku, Maďarsku, chce se zaměřit i na Bulharsko, Srbsko a Polsko. V Česku připravuje kromě výstavby v modřanském cukrovaru i bytový projekt na pražském Zličíně.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).