Menu Zavřít

Sedmý titul

30. 9. 2005
Autor: Euro.cz

Woods opět králem

BRAND24

Tiger Woodse se stal za posledních devět let posedmé držitelem ceny pro nejlepšího hráče PGA Tour. Toto prestižní ocenění se uděluje na základě získaných bodů na turnajích již od roku 1948. Woods kraluje soutěži od roku 1996, kdy se zapojil do profesionálního golfu. Cenu nezískal pouze v roce 1998, kdy ji převzal jeho přítel Mark O´Meara, a v loňském roce ji po právu ukořistil Vijay Singh.
Letošní ročník President Cupu vyhrály Spojené státy, když zbytek světa porazily 18,5:15,5 bodu. Ve Virginii byl tradiční duel dvanáctičlenných týmů, do kterého se zapojila téměř kompletní světová špička (Els nehrál kvůli zranění), po čtyřhrách vyrovnaný 11:11, a tak se opět muselo rozhodnout poslední den turnaje, kdy jsou na programu singly. Za začátku to vypadalo na americký den, ale poté Woods podlehl Goosenovi z JAR a Kanaďan Weir porazil Verplanka a zdálo se, že se mezinárodní tým nadechuje. Mickelson však nedovolil Cabrerovi z Argentiny více než remízu a rozhodující bod zajistil Spojeným státům DiMarco, který překvapivě porazil Vijaye Singha z Fidži. Pohár zvedl nad hlavu i nehrající kapitán USA Jack Nicklaus, pro kterého to byla v President Cupu derniéra.
Na Valero Texas Open triumfoval Američan Robert Gamez, který si podle golf-digest.cz na vítězství na tour počkal plných patnáct let. Na akci startoval také s bolavými zády laborující Alex Čejka, který skončil na 19. místě, což mu přineslo 42 tisíc dolarů a další šanci na kartu na PGA Tour pro příští sezonu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).