Menu Zavřít

Se znakem Yasminu

26. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Kappa Estates

BRAND24

PRAHA (bor) - Příští rok na jaře vstoupí první hosté do čtyřhvězdičkového hotelu Yasmin, který vyrůstá v ulici Politických vězňů v blízkosti Václavského náměstí. Investorem zařízení se 187 pokoji a jedenácti apartmány je společnost Kappa Estates, za kterou stojí irská podnikatelská skupina Quinlan. Hotel je prvním tuzemským developerským počinem skupiny, která se v Česku dosud specializovala na nákup dokončených a pronajatých nemovitostí.
Irové, kteří již v Praze vlastní hotel Four Seasons, část nákupního střediska Palác Flóra či administrativní budovu Charles Square Center na Karlově náměstí, se rozhodli nezačlenit hotel do žádného světového řetězce. Na přípravě projektu spolupracují s Ivanem Chadimou, jehož společnost Targa Consulting, specializovaná na hotelový management a development, bude operátorem nového zařízení. „Je to zkouška. Pokud se koncept osvědčí, určitě jej zopakujeme,“ říká Chadima, který tvrdí, že mottem nového hotelu bude nabízet za ceny tříhvězdičkového zařízení čtyřhvězdičkový standard s pětihvězdičkovým designem.
Autorem interiérů je studio Mimolimit. „Inspirací pro návrhy interiérů hotelu Yasmin bylo jméno a logo, která vytvořilo studio Najbrt. Snažili jsme vytvořit prostor s lehkým nádechem asijské atmosféry,“ představila své záměry Barbora Škorpilová z Mimolimitu. Na architektonickém projektu se podíleli ateliér ADNS a Andreas Degn ze skupiny Vinci.
Celkové náklady na hotel dosáhnou 30 milionů eur. Projekt připravil před dvěma a půl lety anglický investor, který jej nakonec prodal skupině Quinlan. Stavba, již zahájila firma Vinci Construction Grands Projets v roce 2004, zahrnuje rekonstrukci staré památkově chráněné budovy a přístavbu nového křídla v zadním traktu. Sedmipodlažní objekt nabídne kromě pokojů konferenční prostory pro 130 osob, fitness studio, restauraci s letní zahradou a podzemní garáže.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).