Menu Zavřít

Sázka na modelku

4. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Michaela Drahoňovská

CONTENT24

PRAHA (tpk) - První žena v historii stanula v prosinci v čele Sdružení leteckých přepravců v ČR. Je jí ředitelka British Airways (BA) pro Českou republiku Michaela Drahoňovská. Ta se především hodlá zasadit o rozšíření členské základny sdružení.
Cílem spolku, mezi jehož členy v současné době patří 22 z 39 leteckých přepravců působících na českém trhu, je stanovit jednotný postup při řešení otázek, které všechny přepravce zajímají bez ohledu na konkurenční postavení, například koordinace při výstavbě nového terminálu na letišti Praha Ruzyně či otázky bezpečnosti letecké dopravy.
Drahoňovská k British Airways nastoupila v červnu roku 1991 na pozici Sales Support Executive. Během deseti let u společnosti, kde zastávala mimo jiné funkce Marketing Manager pro ČR a SR či Country Manager pro Bulharsko, se v roce 2000 vypracovala na post ředitelky BA pro Českou republiku (funkce Country Commercial Manager).
Je vdaná. Plynule ovládá anglický jazyk a hovoří dobře rusky. Její kariéra před nástupem k BA obsahuje i půlroční práci modelky pro OD Kotva v roce 1990.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).