Menu Zavřít

Sanaci garantuje stát

8. 3. 2002
Autor: Euro.cz

Hokejová hala

CONTENT24

PRAHA (ČTK, men) – Nebezpečí, že se zahájení stavby hokejové haly pro mistrovství světa v roce 2004 posune, je zažehnáno. Vláda minulý týden na svém pravidelném projednávání zprávy o přípravě šampionátu rozhodla, že umožní Fondu národního majetku udělit výjimku: zadat bez výběrového řízení sanaci pozemků bývalého podniku ČKD Lokomotivka, na kterých má objekt stát. Smlouvu o odstranění ekologické zátěže uzavře FNM se společností Quonex Real, která je majitelem pozemku.
Důvodem udělení výjimky byla především časová tíseň. Při výběrovém řízení by se totiž vše mohlo zdržet. Sanaci pozemku, jejíž náklady se odhadují na 713 milionů korun, garantuje stát.
Územní řízení pro halu, kterou postaví společnost Sazka, bylo prozatím přerušeno. Investor čeká na stanovisko k dokumentaci o ekologickém vlivu stavby. Magistrát by měl vydat územní rozhodnutí v dubnu. Očekává se, že výstavba by mohla začít letos v červenci.
Hokejový šampionát se má kromě Prahy konat i v Ostravě. Ostravská hala však zatím nebyla převedena z akciové společnosti Vítkovice na město, proto vázne i její oprava, neboť stát nemůže investovat do majetku soukromé firmy. Nebude-li hala převedena do konce roku, bude nutné hledat náhradní řešení. Zájem o pořádání mistrovství mají Pardubice a Plzeň.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).