Menu Zavřít

S novým šéfem

30. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Motorola

BRAND24

PRAHA (oh) – Těsně před Vánoci jmenovala společnost Motorola do funkce předsedy představenstva a vrchního výkonného ředitele Edwarda J. Zandera (56). Střídá dosavadního šéfa Christophera B. Galvina, který z firmy na konci roku 2003 odešel. Nový ředitel Motoroly, která před jedenadvaceti lety vytvořila první komerční mobilní telefon na světě, přichází z investičního fondu Silver Lake Partners, specializujícího se na oblast informačních technologií.
Zander není v byznysu IT a telekomunikací nováčkem, v oboru působí více než pětadvacet let. Před nástupem do Silver Lake Partners byl prezidentem a provozním ředitelem společnosti Sun Microsystems. Během jeho působení v této pozici se firma stala vedoucím dodavatelem serverů a předním světovým dodavatelem síťové infrastruktury. Předtím pracoval jako prezident softwarové divize této společnosti, kde byl zodpovědný za vývoj a marketing operačního systému Sun Solaris. V minulosti také Zander pracoval na manažerských pozicích ve společnostech Apollo Computer a Data General.
Motorola je předním světovým poskytovatelem integrovaných komunikačních a zabudovaných elektronických řešení. Tržby firmy v roce 2002 dosáhly 26,7 miliardy dolarů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).