Menu Zavřít

Rudy a bohové

23. 6. 2009
Autor: Euro.cz

Kytarista Linka vyhnal v Česku jazz z klubů na náměstí

Kdo by si ještě před pár lety pomyslel, že se v České republice bude hrát špičkový jazz na historických náměstích, před davy posluchačů, kteří si zdarma vychutnávají žánrové pecky v podání mezinárodních hvězd? Zprostředkovatelem nečekaného trendu se jeví podnik zvaný Bohemia JazzFest, jehož čtvrtý ročník plánovaný na 12. až 19. července lze již klidně nazvat tradičním.
Za vše může původem Pražák Rudy Linka, jenž už dlouho žije v New Yorku, protože to je Mekka jazzu, v níž vynikající kytarista jako Rudy nachází uplatnění. Při svých pravidelných návratech do rodné Prahy ale vizionářsky rozpoznal, že v Česku vládne po dobrém jazzu hlad. Je zakladatelem i hnacím motorem akce, na kterou zve své slavné kamarády od fochu, aby tady za pár piv a příjemné zacházení předvedli skvělou muziku. Dle účasti lze odhadovat, že odolat Rudyho přesvědčovacím schopnostem prakticky nelze!
Program Bohemia JazzFestu letos opět nabobtnal, takže účinkující vystoupí již v sedmi městech a na sedmi náměstích včetně pražského „Staromáku“. Jestliže například minulý rok oslnili kytaroví bohové Mike Stern, Ralph Towner a John Scofield, na nadcházejících jazzových seancích bude možné potkat třeba legendárního bubeníka Roye Haynese nebo věhlasné saxofonisty Chrise Pottera a Joshuu Redmana. Rudy prostě servíruje kvalitu krize nekrize. Ať žije jazz!

BRAND24

Více na: www.bohemiajazzfest.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).