Menu Zavřít

Roste díky firmám

20. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Winterthur

BRAND24

Winterthur pojišťovna zaznamenala výrazný nárůst objemu spravovaných aktiv. Ke konci třetího čtvrtletí dosáhl 4,549 miliardy korun, v meziročním srovnání jde o nárůst o 21 procent. Pozitivním výsledkem je i zvýšení zisku pojišťovny o 9,3 procenta. Ke konci třetího čtvrtletí překonal hranici 156 milionů korun.
„Pro tento rok jsme si udržení vysoké dynamiky růstu Winterthur pojišťovny stanovili jako jeden z cílů,“ řekl týdeníku EURO generální ředitel Winterthur pro ČR a SR Petr Žaluda. „Velkou pozornost věnujeme spolupráci se zaměstnavateli. Příspěvky na penzijní připojištění a životní pojištění jsou stále oblíbenější formou benefitů nabízených zaměstnancům a zájem o ně poroste i do budoucna,“ dodal.
Na výsledky pojišťovny navazuje i Winterthur penzijní fond, který potvrdil svou pozici největšího fondu na trhu dle spravovaných aktiv. Objem aktiv pod jeho správou dosáhl ke konci září letošního roku 28,7 miliardy korun. V porovnání se stejným obdobím roku 2005 jde o nárůst o 12,5 procenta. (tos)

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).