Menu Zavřít

Rodák přihodil

22. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Druhá slévárna Blansko

BRAND24

PRAHA (bor) – Ve finále soutěže o zkrachovalý podnik Druhá slévárna Blansko (DSB) se střetli dva zájemci. Po několika příhozech v aukční síni Naxos zvítězil Milan Hlaváč, který pro koupi slévárny založil účelovou společnost DSB Euro, v níž vlastní sto procent akcií. Za firmu, jejíž výrobky z litiny a oceli míří především do automobilového a petrochemického průmyslu, zaplatí 72,5 milionu korun. Druhý uchazeč nabízel o dvě stě tisíc méně. Výsledná cena po licitaci převýšila o 8,5 milionu korun cenu vyvolávací.
„Jsem rodák z Blanska a vím, že přestože byl podnik několik let v konkurzu, úspěšně se rozjel. Je schopen přežít, navíc dává v regionu práci,“ uvedl po dražbě Hlaváč. Získá podnik, který zaměstnává 450 lidí. Nový majitel tvrdí, že propouštět rozhodně neplánuje, prý se naopak chystá nabrat zaměstnance. Do vedení firmy Hlaváč, který jak sám říká podniká v marketingu a zastupuje zájmy tuzemských firem, hodlá dosadit nového finančního ředitele. Stane se jím Petr Tomášek.
Druhá slévárna Blansko byla součástí holdingu ČKD Blansko. Soud na podnik DSB vyhlásil konkurz v červnu 2002. Konkurzní správce Marian Pavlov se jej loni už jednou pokoušel prodat. Tehdy ztroskotal na nedořešených majetkových vztazích k nemovitostem firmy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).