Menu Zavřít

ROCKER SE VRACÍ

6. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Jan Martinek

PRAHA – Ředitelem zpravodajství TV 3 je od 1. září Jan Martinek (47), který má mnohaleté zkušenosti z působení ve veřejnoprávní i soukromé televizi.

Svou pouť televizním světem zahájil Martinek v roce 1983, kdy nastoupil do ekonomické redakce Československé televize, v níž pracoval jako odborný redaktor a moderátor. Po listopadu 1989 byl v ČST prvním „hradním zpravodajem , postupně začal působit i v řídících funkcích. Jako vedoucí ekonomického vysílání etabloval pořad Trh, obchod a finance a moderoval večerní politický pořad Události a komentáře. Byl jedním ze dvou zakladatelů do té doby neobvyklého, velmi kontroverzního formátu Duel, ve kterém se střetávali dva politici zcela odlišných názorů.

Od počátku roku 1994 se Martinek podílel na přípravě vysílání zpravodajství soukromé televize TV Nova, v níž strávil ve funkci vedoucího vydání více než dva roky. V dubnu 1996 přijal místo šéfredaktora zpravodajství TV Premiéra. Poté, co TV Prima fúzovala s Besedou Holding, z ní odešel a pracoval jako mediální konzultant.

BRAND24

Martinek byl také známou osobností československé rockové scény osmdesátých let. Jako kytarista se proslavil zejména v úspěšné Hejmově skupině Žlutý pes, zaměřené na takzvaný jižanský rock, v níž hrál v letech 1978 až 1988.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).