Restaurant Signature

26. června 2017, 00:00 - Klára Donathová
26. června 2017, 00:00

V hotelu, který se hrdě tyčí nad dálnicí D1 těsně u Brna, stojí za to zastavit se na jídlo

Signature má překvapivě mnoho společného s vítězem této kategorie, olomouckým Entrée. Nachází se na poněkud zvláštním místě, kam se jen tak náhodou nedostanete. Snad všichni pamatují roky rozestavěnou příšernost nad dálnicí, ze které se vyloupla vzhledově přijatelná budova hotelu a kasina Victory s opravdu krásnou restaurací. Její interiér navrhl Pavel Kříž z olomouckého studia Komplits, stejně jako Entrée. Je nádherný, dechberoucí. Jeho dominantou jsou sloupy s živým mechem. Už jen proto má smysl se tu stavit.

Totožný koncept – luxusní hotel, kasino a restaurace, má ale různé majitele a dohromady je nic nepojí.

Ani pojetí kuchyně, ve kterém je olomoucká restaurace hodně napřed.

Restaurant Signature se však velmi snaží a přinesl do Brna a okolí svěží závan moderny, krásných talířů, opravdu milé obsluhy, která s hosty umí zacházet, a trochu jiného jídla. Místní pokrmy nemají ambici udávat gastronomické trendy. Od základu stojí na prověřených surovinách, jako jsou foie gras, kachní prsa, uzený losos nebo jehněčí hřbet. Ale zachází se tu s nimi šetrně a s rozumem tak, aby dostaly prostor, který si zaslouží. Ceny jsou oproti srovnatelným podnikům relativně při zemi, ačkoli za poslední dva měsíce u některých jídel dost skokově stouply, ale i tak s ohledem na poměr cena/výkon lze Signature bez obav doporučit vaší návštěvě. Jen je třeba se oprostit od srovnání s Olomoucí, což pro mě bylo ze začátku trochu těžké.

Nabídka je rozdělena na malá a velká jídla, potažmo předkrmy a hlavní chody, ale předkrmy jsou poměrně velké. Vůbec neuděláte chybu, když si dáte více promyšlených malých jídel a ta velká klidně vynecháte. Nebojte se jídla kombinovat a sdílet s ostatními. Baví mě místní tatarák, servírovaný po francouzsku s hranolky a malým salátem. Rozhodně ochutnejte sametový humří bisque. U hlavních jídel mě zaujaly dobře udělané lesklé hebké omáčky, na které by mohl být pyšný kdejaký francouzský šéfkuchař. Takže doporučím třeba grilovaný jehněčí hřbet s pečenou zeleninou či prsíčko z francouzské kachny, u kterých je oceníte. Dezerty mě zatím příliš nepřesvědčily, i když je obsluha dokáže velmi sugestivně nabízet. Ta je bezpochyby silnou stránkou podniku. Umí dobře poradit s výběrem, je pozorná, usměvavá a návštěvu restaurace povznáší ještě o stupeň výš.

Restaurant Signature

? Hotel Victory, Vintrovna 35, Brno-Popůvky

? t: 737 383 383 ? e: info@restaurantsignature.cz ? www.restaurantsignature.cz ? šéfkuchař: Pavel Veltruský


Sdílení

Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Čtěte také

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Co je dobré vědět o rozdílech mezi hrubou a superhrubou mzdou
9 otázek, na které se chcete zeptat při žádosti o starobní důchod
V Česku je již 131 dobíjecích stanic pro elektroauta
Z pokuty hned exekuce? To je nový trik některých dodavatelů
Co když se vám cestou z dovolené ztratí či poškodí zavazadla?
Auta
Retro: Lotus Omega ve své době zastínil BMW M, Mercedesy…
BMW poprvé ukazuje novou generaci řady 3. Zatím ale jako maskovaný prototyp
Seat Ibiza 1.0 TGI na brzdě: Jak se liší parametry při spalování CNG a benzinu?
Za stočený tachometr pokuta až půl milionu? Ministerstvo chce vytloukat klín klínem
Jaká jsou nejoblíbenější auta v zemích Evropy? O Octavii se zákazníci perou nejen u nás
Technologie
Přehled: Co byste měli vědet o hrubé a superhrubé mzdě?
Specifikace GeForce RTX 2080 a RTX 2080 Ti prozrazeny. Nvidia asi vydá obě najednou
Prodeje GPU pro těžbu klesly o 94 %, přesto měla Nvidia v Q2 tržby 3,12 miliardy $
Rusko chce recyklovatelné rakety, jako má Elon Musk
Cnews FM #205: Právo, morálka a hranice cenzury nejen v IT [podcast]
Hry pro příležitostné hráče