Menu Zavřít

Ředitelé dostanou větší odměny za dobrou reklamu

2. 11. 2014
Autor: Jan Hrouda, Euro

Ředitelé nemocnic budou dostávat odměny podle toho, jestli se o nich nepíše špatně v novinách. Ministerstvo zdravotnictví připravilo v těchto dnech dokument, který nazvalo Motivační kritéria ředitelů přímo řízených organizací. A absence negativních mediálních kauz se bude podepisovat rovnými deseti procenty.

Oběžník dostalo vedení šestadvaceti nemocnic, léčeben a ústavů, které ministerstvo zřizuje. Ředitelé a ředitelky budou dostávat mimořádnou roční odměnu s ohledem na pětici kritérií, pokud nenastane mimořádná situace. Mediální obraz má váhu do deseti procent. Podle dokumentu, který má týdeník Euro k dispozici, se budou konkrétně hodnotit PR aktivity, počet pozitivních článků a reportáží plus absence skandálů a mediálních kauz.

Pro srovnání, stejnou váhu má třeba kvalitně nastavený systém řízení nemocnice, což je velmi významný bod. Dostatek kvalifikovaného personálu a kvalitní oblast lidských zdrojů bude mít jen o pět procent větší váhu, hodnotu do dvaceti procent má pak kvalita péče o pacienta.

Největší váhu bude podle kritérií mít ekonomika ústavů, nemocnic a léčeben, bude se podílet ze 45 procent na mimořádné roční odměně ředitele. Šéfové budou muset také prokazovat, jak jsou připraveni na krizové situace, spolu s ekonomikou půjde o nejdůležitější ukazatel.


Čtěte také:

Finance vypracovaly databázi nákladů nemocnic. Rozdíly jsou markantní

Nemocnice si stěžují na Babišovy audity. Výsledky prý věděly dopředu

BRAND24

Němeček přijal rezignaci šéfa nemocnice Na Homolce. Má už prý náhradu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).