Menu Zavřít

ŘDS řeší dva protesty

17. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Auditor mýtného systému

BRAND24

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dosud neuzavřelo tendr na nového auditora elektronického mýtného systému, ačkoliv se o zakázku přihlásil jediný zájemce - LogicaCMG. Proti podmínkám soutěže podaly námitky dva subjekty – Sdružení pro dopravní telematiku ČR a rakouský expert na mýtné systémy Michael Bibaritsch z Prime Consulting Services.
„Až se tyto dvě záležitosti podaří vypořádat, nic by už nemělo bránit uzavřít smlouvu,“ řekl týdeníku EURO mluvčí ŘSD Jan Hoření. Nový auditor by měl na dálnicích a rychlostních silnicích začít ověřovat činnost firmy Kapsch, provozovatele mýta, od 1. října (nyní audit provádí Eltodo dopravní systémy, LogicaCMG je subdodavatelem).
Dle informací týdeníku EURO napadl Bibaritsch celou záležitost i u ÚOHS, což potvrdila jeho místopředsedkyně Jindřiška Koblihová: „Složil kauci, jak zákon předepisuje, ale posléze jsme od něj obdrželi dopis, v němž oznámil, že návrh na přezkoumání soutěže nepodá ,a požádal o vrácení kauce. Vyrozuměli jsme z toho, že je vše v pořádku a v tuto chvíli nevidíme důvod, proč bychom se soutěží měli zabývat.“

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).