Menu Zavřít

Rakušané se usazují v Praze

19. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Signa Property Funds Gruppe, Immoeast

BRAND24

PRAHA (mat) - Rakouská společnost Signa Property Funds Gruppe, která před dvěmi týdny uzavřela v Česku největší realitní obchod posledních let, plánuje v tuzemsku další investice. „Byla by hloupost nepokračovat v expanzi na tomto velmi zajímavém trhu, když už jsme do Česka vstoupili,“ řekl týdeníku EURO mluvčí společnosti Axel Pollhein. Rakušané mají zájem jen o prvotřídní kancelářské komplexy kategorie A na lukrativních místech. V současnosti je pro firmu prioritou převod kancelářského komplexu The Park na pražském Chodově do uzavřeného nemovitostního fondu, který by měl být dokončen na podzim tohoto roku. „O areál jsme měli velký zájem. Již několik let intenzivně sledujeme Českou republiku a tento objekt perfektně zapadá do našeho portfolia,“ uvedl Pollhein a dodal: „Bylo mnoho zájemců. O nemovitost jsem svedli těžký boj.“
Nového majitele má i další kancelářský areál. Rovněž rakouská společnost Immoeast, jež obchoduje s nemovitostmi, koupila Prague Office Park. Objekt o rozloze šest tisíc metrů čtverečních je v první fázi výstavby plně pronajat. V nejbližší době se plocha kancelářské budovy, která leží nedaleko ruzyňského letiště, rozroste o dalších zhruba pět tisíc metrů čtverečních ploch. Společnost, která v současné době vlastní v Praze 31 budov, o kupní ceně neinformovala. „Jsme zajisté nejdůležitějším mezinárodním investorem do nemovitostí v českém hlavním městě. Praha je jedničkou našeho portfolia a svoji pozici budeme nadále posilovat,“ řekl šéf společnosti Karl Petrikovics.
Immoeast se chystá v příštích čtrnácti měsících investovat ve střední a východní Evropě 3,9 miliardy eur. Největší část peněz poputuje právě do Česka. Nyní firma v Praze chystá rozsáhlou rekonstrukci sedmi bývalých objektů ČSOB. Společnost například spolufinancuje výstavbu kancelářského projektu na náměstí Republiky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).