Pupppunk Karlovy Vary oživí netradiční restaurace

27. června 2016, 00:00 - PP
27. června 2016, 00:00

Filmový festival Grandhotel Pupp v době karlovarského filmového festivalu, který začíná již tento pátek, hostí filmové hvězdy a společenskou smetánku. Korzují kolem něj mladí muži s ostrým pohledem a vybouleným sakem z nejrůznějších ochranek a rozhodně se tu výtržnosti netropí. Tedy netropily. Letos se ale vedení hotelu rozhodlo oživit svou kuchyni spoluprací se známou pražskou restaurací a vinotékou Red Pif. A bude všechno trochu jinak, protože její majitel Milan Bartoš do Varů vyráží se svým projektem Pupppunk připomínajícím, že letos je to právě čtyřicet let od punkové vzpoury ve Velké Británii. A protože „punk is not dead“, chystá se vzpoura proti zaběhlým pořádkům i ve Varech.

Punkový projekt chce pomoci spojit tradiční svět byznysu a hvězd z Puppu s nadšenými batůžkářskými návštěvníky festivalu u dobrého jídla a pití. Hlavně bez kravat a sak. Ačkoli Bartoš by si musel punkové číro leda tak nalepit, buřičství v sobě má dost a kolem říčky Teplé bude asi dost rušno, aniž by tam noční klid rušili Sex Pistols nebo Visáči.

Bubliny i dobrá káva

Vařit se bude v kuchyni pod širým nebem pro hosty v tradiční zahradní restauraci.

Před ní ale vznikne rozlehlá gastrozóna pro návštěvníky festivalu, kteří budou moci ochutnávat to samé menu za přijatelnější ceny formou prodeje take away.

Místo obvyklých halušek prodávaných ve stáncích před Thermalem určitě bude stát za to zkusit fine dining kuchaře Stephena Senewiratneho z Red Pifu.

Ten vaří kuchyni inspirovanou jihovýchodní Asií a už dnes slibuje tataráček z lososa s pažitkou, salátkem a nori řasou či dezert z manga, jogurtu a limety. Speciální festivalové punkové cuvée dodá vinařství Trpělka & Oulehla. Premiéru na festivalu také budou mít bubbles wine, lehká zábavná a cenově dostupná šumivá vína velmi solidní kvality. Bubbles bary zaměřené právě na tento typ vína vyhledávaného mladými lidmi vznikají nyní po Evropě hojně jak punková doupata v sedmdesátých letech. Před Puppem by měl takový bubbles bar zastoupit stařičký Citroën HY. Bartoš slibuje, že tam bude k mání i jinak v Karlových Varech obecně dosti vzácná dobrá káva.

A protože punk protestuje proti všemu, vzbouřil se Bartoš i proti tradici plastových kelímků a papírových misek obvyklých při prodeji formou také away a jeho hosté dostanou za padesátikorunovou zálohu zapůjčené standardní vinné sklenice a porcelánové talíře karlovarské porcelánky Thun, která shodou okolností letos slaví pozoruhodné výročí – rovných 222 let své existence.

Přestože se ve Varech v posledních letech gastronomická scéna začala posunovat vzhůru, pořád není jednoduché se v lázeňském městě dobře najíst a ochutnat k tomu třeba i dobré víno. Tam, kde to funguje, pak bývá dost těžké najít volné místo. Čerstvý počin Grandhotelu Pupp tak má dobrou šanci uspět.

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Prezidentské volby 2018: vše, co potřebujete vědět o druhém kole
7 důvodu, proč nevolit Miloše Zemana
Na co si dát pozor při vyplňování přehledu pro zdravotní pojišťovnu?
Kolik si odkládat na penzi?
7 důvodu, proč nevolit Jiřího Drahoše
Auta
Audi RS 3 je lidový supersport. Podívejte se, jak při…
Wankel od Mazdy míří jako generátor do autonomních elektromobilů Toyota
Nissan Design Europe slaví 15 let. Toto je 15 nejlepších aut, která zde vznikla
Mercedes končí s vidlicovými šestiválci. Přejde jen na ty řadové
Kvíz: Poznáte model auta jen podle fotky interiéru?
Technologie
Jak je to s opravami chyby Spectre. Aktualizace mikrokódu, operačního systému a důsledky
Letí na vás raketa! Chyba operátora softwaru pro poplach způsobila na Havaji paniku
Cnews FM: Prodali byste svou digitálně vlastněnou hru? Robot Cache to umožní [podcast]
Restarty po opravách díry Spectre se týkají i dalších CPU Intel, problém s AMD vyřešen
Pohodlí je důležitější než bezpečnost. Dvoufázové ověření účtů používá jen 10 % uživatelů Googlu
Hry pro příležitostné hráče