Menu Zavřít

PROPUKNOU SPORY?

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Mitsubishi Motors

TOKIO (ČTK) – Německo–americký automobilový koncern DaimlerChrysler připravuje pro japonskou automobilku Mitsubishi Motors Corp (MMC), v níž vlastní 34 procent akcií, rozsáhlou restrukturalizaci. O její podobě nyní jedná Rolf Eckrodt, který se má v lednu stát provozním ředitelem MMC, s designovaným prezidentem Mitsubishi Takašim Sonobem, jak napsal britský list Financial Times.

Předseda správní rady DaimlerChrysleru Jürgen Schrempp listu naznačil, že restrukturalizace MMC by mohla být podobná tomu, co nyní dělá francouzský Renault s japonskou firmou Nissan Motor, kde koupil 36,8 procenta.

DaimlerChrysler posílil svou pozici v MMC minulý měsíc po skandálu kolem utajování zákaznických stížností a rezignaci prezidenta Kacuhiko Kawasoe dosazením experta na restrukturalizace Eckrodta a dosavadního šéfa divize železniční techniky Adtranz do vedení firmy. Získal rovněž právo zvýšit svůj vlastnický podíl na MMC po třech letech na jakoukoliv úroveň.

BRAND24

Schrempp předpověděl, že japonská automobilka se vrátí do zisku příští rok a spolupráce s DaimlerChryslerem pro ni bude znamenat úspory v řádu miliard. Letos čeká MMC ztrátu 70 miliard jenů (644 milionů dolarů).

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).