Menu Zavřít

Proklikali se do databází

9. 2. 2006
Autor: Euro.cz

Mafra/Mediatel

DT24

PRAHA (oh) – Mediální skupina Mafra se rozhodla rozšířit svou působnost na českém internetu o vyhledávací služby, když minulý týden spustila portál Klikni.cz. Pro vytvoření databáze firem se Mafra spojila se společností Mediatel, vydavatelem Zlatých stránek. Klikni.cz tak v sobě spojuje zhruba 310 tisíc firemních záznamů z databáze Zlatých stránek zatříděných podle oboru podnikání v 1100 rubrikách, a více než 110 tisíc internetových adres. „Portál uživatelům z jednoho místa zpřístupňuje největší českou databázi firem a zároveň nabízí jednoduché vyhledávání na síti,“ říká Stanislav Holec, ředitel multimediální divize skupiny Mafra.
Společná internetová databáze firemních záznamů je dostupná jak z webových adres www.zlatestranky.cz, či www.klikni.cz, ale zároveň z úvodní stránky zpravodajského portálu iDnes.cz, který rovněž patří do skupiny Mafra a se zhruba 1,7 milionu návštěvníků je největším zpravodajským médiem na českém internetu.
Příchodu nového hráče do segmentu databázových záznamů se tradiční portály neobávají, byť se příjmy ze zápisů do katalogu podílí na jejich tržbách 30 až 50 procenty. „iDnes je ryze zpravodajský server, uživatelé internetu na něm neočekávají funkci hledání informací. I proto si myslíme, že by Klikni.cz nějak výrazně promluvil do dění na trhu,“ říká Oldřich Bajer, spolumajitel druhého největšího českého portálu Centrum.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).