Menu Zavřít

Prodáno Rusům

28. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Škoda Machine Tool

BRAND24

PRAHA (foj) - Po několika měsících hledání našla společnost Škoda Holding nového majitele pro svoji dceřinou firmu Škoda Machine Tool. Světového dodavatele těžkých obráběcích strojů a horizontek ovládne ruská společnost Stanko Impex Group. Hodnotu transakce zúčastněné strany nezveřejnily. Škoda Holding vyjednávala o prodeji Škody Machine Tool i s dalšími zájemci, především brněnskou společností Alta a Kapitálovou společností K&K. Loni koncem října však tato jednání kvůli požadované vysoké ceně skončila.
Škoda Machine Tool je poslední dceřinou firmou Škody Holding určenou šéfy mateřské firmy před dvěma lety k prodeji. Vedení plzeňského strojírenského podniku se tehdy rozhodlo soustředit pouze na klíčové obory, dopravní a energetické strojírenství. Za dva roky holding prodal šest dceřiných firem. Získané peníze použije Škoda Holding na rozvoj klíčových oborů podnikání.
Stanko Impex Group je skupina pěti firem, které se mimo jiné zabývají výrobou a prodejem obráběcích strojů univerzálních soustruhů a fréz. Působí na trzích v Rusku, Ukrajině a dalších zemích Společenství nezávislých států. Tržby ruské společnosti loni dosáhly zhruba sto milionů dolarů, firma zaměstnává 1300 lidí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).