Menu Zavřít

Pro majetné seniory

30. 6. 2005
Autor: Euro.cz

Residence Classis

CONTENT24

PRAHA (men) - V Průhonicích bude v září zahájen provoz prvního rezidentního luxusního komplexu bytů pro seniory v Česku. Residence Classis bude zahrnovat 62 bytů od garsoniér až po střešní třípokojové byty. Všem nájemcům bude k dispozici široká nabídka služeb a společenské prostory. Byty jsou určeny k dlouhodobému pronájmu. Zájemce o tento druh seniorského bydlení zaplatí měsíčně za garsoniéru 19 800 korun a dalších 19 500 korun budou stát služby. „Čtvrtina bytů je již rezervována. Teprve nyní jsme ale dokončili vzorové byty a zájem proto stoupá,“ sdělila týdeníku EURO Petra Caineová ze společnosti Acred Group, která je developerem projektu.
Vzorem pro tento projekt byly obdobné rezidence v západoevropských zemích. Pro klienty je v něm zajištěna řada služeb, které zahrnují například pravidelný úklid apartmánů, údržbu bazénu a vířivky, pravidelnou dopravu do centra Prahy minibusem, stravování, kadeřnictví nebo pedikúru. Obyvatelům bude k dispozici také ošetřovatelská sekce s nepřetržitou službou.
Dohled nad poskytováním veškerých služeb zajišťuje švýcarská firma Swiss Tertianum International, která provozuje privátní rezidence pro seniory ve Švýcarsku, Rakousku a Německu. Platby nájmu za každého obyvatele Residence Classis budou doživotně garantovány v rámci speciálního pojistného programu, který je poskytován a spravován pojišťovnou Uniqa.
Investorem projektu je akciová společnost Residence Classis. Její akcionáře tvoří skupina soukromých osob, chicagská firma CSA Fraternal Life Insurance a developer Acred Group.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).