Menu Zavřít

Pro jeden milion

6. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Metropole Zličín

BRAND24

PRAHA (men) – První etapa nového nákupního centra Metropole Zličín v Praze bude otevřena v říjnu letošního roku. Centrum zahrnující sedmdesát obchodů, multiplex s deset kinosály, bowling, zábavní zónu, restaurace a kavárny, je s více než 60 tisíci metry čtverečními největším nákupním centrem v České republice. Otevření druhé fáze komplexu je naplánováno na jaro příštího roku.
„Zličín je dnes nejúspěšnějším maloobchodním centrem v Česku, které měsíčně navštěvuje více než jeden milion návštěvníků,“ tvrdí Stephen Screene z mezinárodní společnosti Cushman and Wakefield Healey and Baker, která se zabývá poradenstvím v oblasti nemovitostí. Metropole Zličín má doplnit již existující maloobchodní zónu. Celkové náklady polyfunkčního komplexu přesáhly dvě miliardy korun.
Developer projektu je společnost Portland Trust, která se specializuje na nákupní centra po celé České republice. Mezi současné zákazníky Portland Trustu patří německá firma Tengelmann, která vlastní síť obchodů Plus Discount a holandská firma Ahold.
V loňském roce byly V České republice otevřeny, jak vyplývá ze studie Trend Report 2002, kterou provedla Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, dvě desítky nových nákupních center. Nejvýznamnějším se stal Shopping Park v Ostravě, který je až dosud největším centrem v zemi.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).