Menu Zavřít

PŘISTUPUJE ALITALIA

31. 8. 2001
Autor: Euro.cz

SkyTeam

ŘÍM – Aliance leteckých společností SkyTeam, kam patří i České aerolinie, má nového významného člena. Je jím italská Alitalia, která v Římě podepsala dohodu o připojení. Pro České aerolinie to znamená paradoxní situaci: zhruba před rokem se totiž jejich vedení rozhodovalo, zda nevstoupit do sdružení Wings, jehož osou byla právě Alitalia spolu s holandskými KLM. Aliance Wings se ale rozpadla a Češi si vybrali SkyTeam, který nyní kromě nich tvoří Aeroméxico, Air France, Delta a Korean Air. V této společnosti se nyní české aerolinky s Alitalií opět shledávají.

„SkyTeam vyhledává takové členy, kteří nabízejí našim zákazníkům větší pohodlí v podobě nových destinací a spojů a zároveň posilují naši mezinárodní síť, uvádí se ve společném prohlášení členských společností. „Díky společnosti Alitalia budou moci cestující SkyTeamu využít více příležitostí cestovat do Itálie, Afriky, zemí Středního východu a Asie.

BRAND24

Šéfové společností tvrdí, že SkyTeam nyní nabízí největší počet spojení a non–stop linek v nejvytíženějším koridoru mezi Severní Amerikou a Evropou a získává díky tomu velký náskok před ostatními aliancemi. Alitalia má v rámci SkyTeamu posílit také přepravu nákladu. Se dvěma letadly typu Boeing 747–200 a jedním Boeingem 747–400 se brzy připojí k alianci SkyTeam Cargo, která má být prvním sdružením aerolinek v nákladní letecké dopravě. „Klienti ČSA budou moci především častěji využívat letiště Fiumicino v Římě a Malpensa v Miláně, říká prezident ČSA Miroslav Kůla. Celkově nabídne SkyTeam spolu s Alitalií cestujícím možnost létat do 493 destinací ve 118 zemích.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).