Menu Zavřít

Přírůstek v centru

14. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Jungmannova Plaza

BRAND24

PRAHA (men) – Z analýzy pražského trhu s kancelářskými prostory, kterou vypracovala mezinárodní realitní společnost Jones Lang LaSalle, vyplývá, že hlavní aktivita developerů směřuje do lokalit mimo centrum města, zejména do Prahy 4. Rozhodujícími důvody jsou zejména požadavek na dobrou dopravní dostupnost, dostatek parkovacích stání. Nepomíjitelné jsou také možnosti, jaké novostavby nabízejí – moderní technické vybavení, flexibilní uspořádání příček a samozřejmě i nižší nájemné a poplatky za služby spojené s užíváním kanceláří.
I přesto zůstává poptávka po kancelářích v centru metropole poměrně silná. Tradičními nájemci těchto prostor jsou společnosti z finančního a poradenského sektou, zastoupení cestovních kanceláří, obchodních firem a právnické kanceláře. Údaje realitní společnosti DTZ Zadelhoff Tie Lueng, zabývající se analýzami trhu, potvrzují, že v loňském roce se v Praze 1 uskutečnily transakce v objemu přibližně deset tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch.
Novým přírůstkem administrativních ploch v centru města bude komplex Jungmannova Plaza. Moderní kancelářský komplex vznikne přestavbou a rekonstrukcí domu mezi Jungamnnovou ulicí a Františkánskou zahradou. Developerem projektu je firma Lordship Estates. Stavební práce by měly skončit na přelomu roku 2003 a 2004.
Podle plánu by na šesti podlažích mělo vzniknout více než deset tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch kategorie A a v podzemí přes sto parkovacích míst. Projekt rekonstrukce a dostavby pochází z pražského ateliéru A-projekt. Typické patro je koncipováno jako velkoplošná kancelářská plocha, která může být předělena příčkami.
Společnost Lordship byla založena v roce 1989 ve Velké Británii. Během prvních tří let svého působení realizovala developerské projekty v celkové hodnotě kolem jedné miliardy dolarů. Na středoevropském trhu působí společnost od roku 1991, kdy byla založena pobočka v Praze. Firma uzavřela v roce 2001 joint venture s rakouským investičním fondem CA Immo, který se podílí na financování projektů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).