Menu Zavřít

Příchod do Česka

16. 8. 2007
Autor: Euro.cz

HTC

BRAND24

High Tech Computer (HTC), největší světový výrobce chytrých telefonů (smartphones), vstoupil na český trh. HTC chce v Česku vybudovat prodejní síť a nabízet svá mobilní zařízení co nejširší skupině zákazníků. „Mobilní trh v ČR patří mezi nejvyspělejší v regionu. Čeští uživatelé mají vysoké nároky na kvalitu, design i funkční vybavení telefonů. Věříme proto, že s našimi produkty uspějeme,“ říká Florian Seiche, viceprezident HTC pro Evropu.
Tchajwanská firma má za sebou desetiletou historii ve vývoji a výrobě řady oblíbených smartphonů a kapesních počítačů PDA. Známá je v Česku i v zahraničí především produkty, jež byly donedávna nabízeny výhradně pod značkami partnerů HTC - příkladem může být zařízení MDA, kapesní počítač s dotykovým displejem a funkcemi mobilu, jež prodávali i čeští operátoři T-Mobile či Eurotel. Známé jsou i smartphony, které pod značkami Qtek a MTeoR podporoval Microsoft, jako tvůrce operačního systému Windows Mobile, na němž produkty HTC „běží“.
„Rozhodli jsme se, že od letoška budeme nabízet naše zařízení i pod vlastní značkou,“ vysvětluje Seiche. Výhradním distributorem HTC pro Českou republiku je firma TCCM, za níž stojí Kamil Vacek. Právě jeho společnost Kiboon Mobile v minulosti podobně zastupovala mobilní telefony Samsung.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).