Menu Zavřít

Přece jen nový prezident

5. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Jaromír Drábek

BRAND24

PRAHA (hž) – Devítiletá vláda prezidenta Hospodářské komory ČR (HK ČR) Zdeňka Somra skončila. Koncem předminulého týdne ho v křesle vystřídal Jaromír Drábek (37).
Nový prezident vystudoval Fakultu elektrotechniky na Českém vysokém učení technickém v Praze, obor technická kybernetika. Od roku 1993 se aktivně účastnil práce v Okresní hospodářské komoře v Jablonci nad Nisou, kde do roku 1996 působil jako člen představenstva, poté přešel na post místopředsedy. V roce 1999 se Drábek stal předsedou OHK Liberec a na tomto místě setrval do letošního roku, kdy vznikla Krajská hospodářská komora Liberec sdružující všechny okresy v kraji. Jaromír Drábek byl totiž zvolen jejím předsedou.
Od roku 1990 se Drábek věnuje podnikání, přičemž začínal jako fyzická osoba (počítačové zpracování dat a poradenství). V roce 1991 byl jedním ze zakládajících členů firmy ABEGU Tanvald, jež poskytuje poradenství v oblasti energetiky a těžkého průmyslu. V současné době ve společnosti zastává funkci místopředsedy představenstva. Dále působil v představenstvu společnosti Jablonecká teplárenská a realitní a v dozorčí radě MIS Jablonec.
Novými viceprezidenty HK ČR byli zvoleni Jan Wiesner, Josef Cílek, Helena Pískovská, Zdeněk Somr, František Holec.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).