Menu Zavřít

Pražské záměry

12. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Výstaviště Brno

BRAND24

PRAHA (flp, bor) – Moravská metropole je už zřejmě společnosti Veletrhy Brno těsná, a tak se chystá zaútočit na hlavní město. Vedení podniku, který ovládá zhruba polovinu místního výstavního trhu, chce zvýšit tržní podíl firmy o pět procent. Právě hlavní město by pro tento cíl mohlo být klíčové. „Do dvou let chceme postavit v Praze nové výstaviště,“ řekl týdeníku EURO zdroj ze společnosti. Ten také doplnil, že firma již připravila architektonický koncept nového projektu, neznámou zatím zůstává místo, kde by se měl připravovaný komplex nacházet. Generální ředitel Jiří Škrla už tak otevřený nebyl: „Jednání mezi Veletrhy Brno a dalšími subjekty probíhají, nejsou však doposud ukončena.“
Zmíněný zdroj vysvětlil, že vedení firmy vychází při svém plánování z předpokladu, že Praha nemá pro výstavnictví kvalitní zázemí. Je ale možné, že jí hrozí v budoucnosti spíše přetlak než nedostatek výstavních ploch. Společnost Incheba, která má od města Prahy pronajaté Výstaviště Holešovice, se chystá investovat do jeho rozvoje přes miliardu korun. Expanzivní plány má také Výstaviště Letňany.
Brněnské Veletrhy měly loni obrat téměř 1,7 miliardy korun a třistamilionový zisk. Majoritu drží německá společnost Messe Dűsseldorf, blokační minoritou disponuje město Brno.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).