Menu Zavřít

Praha se drží

17. 11. 2005
Autor: Euro.cz

Obchodní lokality

BRAND24

PRAHA (bor) - České hlavní město obsadilo třináctou příčku v žebříčku nejoblíbenějších evropských obchodních lokalit. Praha láká podnikatelským klimatem, relativně nízkou cenou pracovní síly a dobrým poměrem mezi kvalitou a cenou kancelářských ploch, uvedl průzkum European Cities Monitor společnosti Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B) .
Dlouhodobě nejoblíbenějším místem pro podnikání je Londýn, druhou příčku drží Paříž, následují Frankfurt a Brusel. Poprvé od roku 1990, kdy začala C&W/H&B žebříček zpracovávat, se změnilo pořadí v první pětce. Amsterodam musel uvolnit pátou pozici Barceloně.
„Potěšitelné je, že Praha byla vyhodnocena jako druhé město za Barcelonou, o kterém je známo, že intenzivně pracuje na zlepšení svého podnikatelského prostředí. Reputace české metropole mezi zahraničními společnostmi je silná, v příštích pěti letech k nám plánuje expandovat 34 firem,“ uvedl Andrew Thompson, vedoucí pronájmu kancelářských ploch v C&W/H&B v Praze. Naše hlavní město za sebou nechalo obchodní lokality, jako Hamburg, Vídeň, Lyon či Řím. Čtvrtina z pěti set oslovených manažerů evropských firem se domnívá, že největší dopad na obchodní aktivity jejich společnosti bude mít v příštích pěti letech růst trhů Indie a Číny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).